המאמר ינסה לבחון את משמעות צמד המילים "פחותה בהרבה " בהתייחס למשקל גורמי הסיכון כנגד משקל הארוע החריג בתאונות אשר נגרמו על ידי גורם חיצוני .
הכוונה בדרך כלל להתקף לב או שבץ מוחי אשר נגרמו לעובד כתוצאה מארוע חריג בעבודה . הארוע החריג יכול שיהא התרגזות חריגה , ריב עד כדי אלימות וכו, .
בית הדין האזורי לעבודה ( וכן בית הדין הארצי לעבודה בשלב הערעור ) מנסים בשלב הראשון של הדיון בבית הדין לברר האם המדובר היה אכן בארוע חריג . על התובע לנסות לצייר תמונה של ארוע חריג ביותר שכן אם המדובר בלחץ נפשי מתמשך לא יעבור את המשוכה הראשונה בבית הדין , דהיינו , הוכחת ארוע חריג . להוכחת חריגות הארוע ישנה חשיבות קרדינלית כאשר בית הדין מחליט למנות יועץ רפואי אשר יענה על השאלה מה תרם יותר לבוא האוטם או השבץ . הארוע החריג או גורמי הסיכון של התובע כגון , עישון , משקל יתר , סיפור משפחתי , היפרליפידמיה וכו' .
ככל שהארוע היה חריג יותר כך יטה המומחה לענות על השאלה באופן שייטיב עם התובע , דהיינו שיקבע כי השפעת גורמי הסיכון לא הייתה פחותה בהרבה מהשפעת הארוע עצמו .
מה היא "פחותה בהרבה " - .
בפסקי הדין נקבע כי די בתרומה של 20% לארוע החריג כדי שיקבע שאין המדובר בפחותה בהרבה ...
נאחל לכם בריאות טובה ומי שמעשן , זה הזמן להפסיק ..
הכותב מתמחה בייצוג נפגעי תאונות 036859134
עו"ד גשרי עמיר התמחות בייצוג נפגעי תאונות דרכים , עבודה . ייצוג נפגעי לב ושבץ מוחי להכרה בביטוח הלאומי כתאונת עבודה http://nizkeguf.bweb.co.il
>